TT Circuit Assen

TT Circuit Assen
Land 
Nederland
Lengte 
4.555 meter
Breedte 
14 meter
Rechte stuk 
487 meter
Aantal bochten 
18
Linkerbochten 
6
Rechterbochten 
12
Ronderecord 
1'34.548
Decibels 
Max. 101dB met dB-killer
Tankstation 
Ja
TT Circuit Assen

Comments

the Screaming Chief's picture
the Screaming Chief
5
Your rating: 5

Assen is een specifiek voor motorrijders gemaakt circuit. Dit houdt in dat er grote veilige uitloopstroken zijn waardoor de kans op letsel een stuk kleiner is dan bij een meer auto circuit. De accomodatie's zijn uitstekend te nomen, mooie ruime, schone paddock, goede santaire voorzieningen met uitgebreide douchemogelijkheden. Zeer vriendelijke medewerkers en zeer overzichtelijk dus makkelijk te vinden wat je moet vinden. Mooie pitboxen, super tribunes en tankmogelijkheden op het circuit.

Voor zover het deel buiten de baan; we gaan de baan op. Via een parc fermé ga je door de pitstraat het circuit op. Net na de haarbocht kom je aan de binnenzijde op het circuit, de ruime opzet geeft je een goed beeld van wat er op de baan gebeurd, dus gevaarlijke situatie's bij het oprijden is zeker te vermijden. Bij het oprijden goed aan de binnenkant blijven en snelheid maken voor bocht nummer 2. Vanaf hier kun je genoeg snelheid hebben om je goed en vloeiend in het verkeer te mengen. Zeer brede baan en het asfalt geeft overal goede grip, ook als het regent. Assen is een snelle vloeiende baan met 2 lay-out mogelijkheden. Voor vrij rijden heb je de versie met langzame Ruskenhoek en voor races en de daarbij horende trainingen is er een snelle Ruskenhoek, dit scheelt je al snel 1 tot 1,5 seconden per ronde.

 

Als je na je opwarmronde door de GT bent gekomen kun je volgas over start-finish richting de Haarbocht. Deze redelijk snelle rechterbocht wordt gevolgd door een recht stukje en dan weer een lichte knik. De hele snelle mannen maken van de Haarbocht en deze knik één lange bocht, maar het merendeel gaat tussen deze twee wel even rechtop. Daarna komt een dubbele rechterbocht, De Ossenbroeken, waarbij je ook de twee bochten als één moet gaan rijden. Begin vrij wijd, neem de eerste apex en laat je motor dan ver naar buiten lopen, Te ver kan bijna niet en hoe ruimer je hem neem des te later kun je de 2e apex nemen en zo met meer mogelijkheden voor de Strubben utt te komen.

De Strubben, de bocht die bijna niemand leuk vindt, ik worstel er zelf ook nog geregeld mee en verlies hier zomaar meer dan 1 seconde op een ronde. Er is niet echt een ideale manier om deze bocht te nemen. De één geeft de voorkeur om hem hoog en laat in te sturen en daarna hard om te gooien waardoor je je motor weer snel rechtop kan zetten om de veenslag over te kanllen, anderen proberen hem meer in het midden te houden en er een mooie ronde bocht van te maken. Snij je hem te lat aan dan vindt je jezelf al snel terug op de kerbstones bij de exit van de bocht en verlies je dus hopeloos veel tijd ....

De veenslang is het rechte stuk achterop het circuit, maar echt recht is het zeker niet. Je kan hier wel veel terrein winnen als je de Strubben met veel snelheid hebt kunnen verlaten. De geluidsmeting zit onder de overspanning waar je onderdoor gaat en het beste is om net voor de meting op te schakelen en zo te voorkomen dat je van de baan gehaald wordt omdat je teveel geluid maakt. Voor je eindsnelheid zal het niet veel uitmaken want niet veel later moet je al in de remmen voor de Ruskenhoek (de langzame versie, zelf heb ik nog niet op de snelle gereden). Een paar versnellingen terug en insturen voor de rechts-linkse combi. bij het insturen nar de linkerbocht kun je alweer gas gaan geven.

Daarna komt de Stekkenwal, deze bocht lijkt krap, maar is het zeker niet. Mede door de verkanting kun je er veel harder doorheen, daarbij heb je ook nog een erg brede uitloop d,m,v, vlakke kerbs dus je kan echt veel harder dan je denkt. Dn schakel je op en ga je op weg naar De Bult. Ikzelf gooi het gas dicht als ik rechts lngs de kerbs rij om bij de kleine onderbreking te gaan beginnen met remmen en 1 versnelling terugschakel.(3e) De Bult is een vlotte linkerbocht met ook nu weer meer ruimte dan je eigenlijk denkt. Je kunt echt de bocht goed afroden en toch weer goed uitkomen voor de volgende combi.

Mandeveen-Duikersloot is een dubbele rechter die de snelle mannen weer als 1 lange bocht nemen maar overall een bocht in twee delen. Hierbij laat je de motor tusen bochten weer naar buiten lopen om beter Duikersloot uit te komen. dan volgas richting Meeuwenmeer.

Meeuwenmeer is een klein knikje die je niet te lief moet nemen, Zoek de buitenkant op, zelf de Kerbs kun je pakken en met een snelle stuurbeweging duik je Meeuwenmeer in en daarna op naar de Ramshoek. De Ramshoek is een snelle Linker waarbij je meestal één versnlling terugschakelt voor je hem instuurt.de apex ligt bij een smal paadje aan de linkerkant en dan volgas richting de GT.

De GT ( Geert-Timmer)bocht is een rechts-linkse bochtencombi die je neemt in de 2e versnelling. Hard aanremmen en dan scherp insturen en probeer dan rechts te blijven, hierdoor kun je de motor snel weer omleggen naar Links om met zoveel megelijk snelheid over start-finish te komen.

Ik heb me iedere keer op Assen goed vermaakt en kom er ook graag weer. De Prijs voor vrij rijden is wat duurder dan andere circuits, maar met een medical center ipv een ambulance die op je wacht om je dan naar een ziekenhuis ver weg te moeten brengen is zeker de paar euro meer dan waard. Al wil je natuurlijk het liefst zonder brokken de dag afsluiten.

MDZ's picture
MDZ
4
Your rating: 4

Er wordt je vooraf op het hart gedrukt dat je je fatsoen moet houden op de baan. Fijn gevoel om de baan op te gaan en te weten dat iedereen dat te horen heeft gekregen. Technische service aanwezig. Kan het verschil zijn tussen voortijdig einde van de dag of weer doorrijden. Vooraf werd verteld dat de begeleiding in onze groep (sportrijders) minimaal zou zijn. Dat klopte: die was er niet. Wel leuke gesprekken gehad met een Marhall die naast ons stond op de parkeerplaats. Mooi weer. 5 sessies van 20 minuten. Al met al een top dag.

Je circuitdag reviewen? Schrijf hier een review of maak een topic aan op het forum

 

 

                                                                                                    Registered ® Racetrack Riding 2014