2017 Yamaha R6 compleet vernieuwd

Yamaha heeft de R6 in een compleet nieuw jasje gestoken. Naast een andere vormgeving is ook de techniek van het 2017-model volledig vernieuwd.

Elektronica uitgebreid
Yamaha heeft de nieuwe Supersport, waarvan het design overduidelijk afkomstig is van de R1(M), het elektronicapakket uitgebreid met een 6-standen traction control dat onder het rijden met een schakelaar aan het stuur kan worden ingesteld of uit worden gezet. De R6 heeft standaard een quickshifter waarmee vol gas kan worden opgeschakeld. Voor het terugschakelen moet je de koppeling nog wel gebruiken. 

R1-specificaties
Naast de looks, heeft de 2017 R6 ook een aantal technische aspecten die afkomstig zijn van de R1-Superbike. Zo zijn de volledig instelbare voorvork en het voorremsysteem op de nieuwe 600cc gemonteerd.

Meer controle op straat en circuit
Een belangrijke verandering in 2017 is het monteren van een lichtgewicht aluminium brandstoftank. Hierdoor is de tank1,2 kg lichter geworden. De combinatie van de nieuwe brandstoftank, het nieuwe slanke subframe en het nieuwe zadel, zorgt voor een verbeterde rijpositie die ontworpen is om de berijder een sterker gevoel van controle op straat en op het circuit te geven.

De nieuwe Yamaha YZF-R6 is vanaf april 2017 verkrijgbaar in de kleuren Race Blu en Tech Black. De prijs is nog niet bekend. Meer foto's van de nieuwe Supersport vind je in het 2017 R6-album op onze Facebook pagina 

tweede foto onder 
derde foto onder 

 

 

                                                                                                    Registered ® Racetrack Riding 2014