KTM RC CUP 2017. Hoe ver kun jij komen?

In 2017 gaat de KTM RC Cup zijn derde seizoen in. Deze betaalbare raceklasse met de KTM RC390 is de opstapklasse voor jong talent en een mogelijkheid om goedkoop te racen voor iedereen. Vanaf 13 jaar mag je meedoen. Een bovengrens is er niet.

Ready to Race
De standaard eencilinder RC390 is met meer dan dertig raceonderdelen tot echte racer omgebouwd. Een andere remschijf en remblokken, vaste voetsteunen, opklapbare racehendels, een lichter Akrapovic-uitlaatsysteem en vooral een volledig instelbare WP-voorvork en WP–achterschokdemper. De motor kan daardoor compleet op jouw gewicht worden aangepast. Door internationale jeugd-reglementen is het vermogen begrensd op 38 pk, de cupracer zelf weegt slechts 138 kilo.

Begeleiding
Veelvoudig Nederlands kampioen Supersport en Superbike Arie Vos zal ook komend seizoen weer voor de begeleiding zorgen, samen met Tessa Nieuwpoort en een nog aan te stellen KNMV-coach.
Op een van de wedstrijden tijdens het seizoen wordt instructie gegeven door twee GP-coureurs, onze ‘eigen’ Moto3-ster Bo Bendsneyder van het KTM-fabrieksteam, en de zeer ervaren 250cc-, 500cc- en MotoGP-rijder Jeremy McWilliams. Een servicetruck met hospitalitytent zorgt voor een professioneel ontmoetingspunt, briefingruimte en restaurant.

Grootste opstapklasse voor beginnende wegracers
Met dit seizoen vijfentwintig deelnemers aan de start, is de KTM RC Cup momenteel de grootste wegraceklasse in Nederland. De kalender voor 2017 is nog niet definitief, maar met acht à tien circuits waarin per evenement in principe twee races worden verreden, bestaat het Cup seizoen uit minste zestien wedstrijden.

De RC Cup is afgelopen seizoen meerdere keren in het bijprogramma van grote wedstrijden verreden, zoals het WK Superbike, de TT in Assen, de MotoGP op de Sachsenring en (voor enkele Nederlandse rijders) de Red Bull Ring in Oostenrijk. Een prachtige ervaring die in 2017 een vervolg zal krijgen.

KTM is komend jaar aanwezig in de Red Bull Rookies, Moto2, Moto3, en in de MotoGP. De RC Cup is voor veel beginnende rijders nog maar het begin. Hoe ver kun jij komen? Daag jezelf uit en schrijf je in!

Meer informatie over de Cup en deelname is te vinden op www.ktmrccup.com 

tweede foto onder 
derde foto onder 

 

 

                                                                                                    Registered ® Racetrack Riding 2014