Nieuwe wegraceklasse Yamaha R3 Cup voor jong racetalent in 2017 van start

In 2017 gaat de Yamaha R3 Cup voor jong racetalent van start. Deze nieuwe categorie is een uitbreiding van de bestaande Nederlandse motorsport wegraceklassen. Alle coureurs rijden in de R3 Cup op gelijkwaardig materiaal.

Uitbreiding Nederlandse motorsport 
Naast de Yamaha R125 Cup, een succesvolle opstapklasse die ontstaan is uit een samenwerking tussen de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW), Arie Molenaar Motors, GAMMA Nederland en Yamaha Motor Europe, komt er in 2017 een uitbreiding met de Yamaha R3 Cup. Jonge wegrace talenten krijgen hierdoor nog beter de kans om door te stromen naar onder andere de nieuwe Supersport 300 klasse binnen het World Superbike kampioenschap of naar nationale dan wel internationale 600cc klassen.

Kalender en kosten
In 2017 zullen er circa acht races verreden worden op circuits in en rondom Nederland. Naast de wedstrijden volgen de jonge rijders een Masterclass waar voormalig Nederlandse topcoureurs Wilco Zeelenberg, Bob Withag en Joey Litjes aanwezig zijn.

Op dit moment wordt er door Yamaha Motor Europe, de technische partners Öhlins en Akrapovic, de R3 Cup-racekit samengesteld. De definitieve prijs van de R3 Cup motorfiets, de kosten voor een volledig raceseizoen en de wedstrijdkalender worden op donderdag 1 december 2016 bekend gemaakt.

Opstapdag
Op zondag 30 oktober a.s. kun je op het Junior Track van het TT Circuit Assen kennismaken met de bestaande R125 Cup-racer en/of de nieuwe Yamaha R3 Cup-motorfiets tijdens een opstapdag. Voor meer informatie over de R3 Cup en aanmelding voor de opstapdag ga je naar www.Yamaha-R3-Cup.nl 

tweede foto onder 
derde foto onder 

 

 

                                                                                                    Registered ® Racetrack Riding 2014